+420 603 881 884

Přírodní stanoviště

Tohle je Austrálie...

To je AustrálieNeofema Modrohlavá většinou obývá vnitrozemí, suchých oblastí jižní Austrálie, daleko od jihozápadního Queenslandu, Nového Jižního Walesu, západní a severozápadní Victorie, na jihovýchodě Austrálie.
Je poměrně vzácné a obtížné je pozorovat. Ptáci jsou obecně pozorováni v párech nebo ve skupinách 10-20 papoušků, někdy i více. Jejich pohyby jsou ovlivněny klimatickými podmínkami a dostupností suchých plodů z akátu, mulgy a blahovičníku. Takové oblasti jsou někdy dost daleko od závlahových oblastí. To nás vede k domněnce, že papoušek může přežít při nedostatku vody v blízkosti sukulentních rostlin. To se živí převážně semeny různých trav, zejména Spinifex a lusky akátu a dalších keřů.

 

... tohle také...

Odchov nastává od srpna do prosince. Hnízda jsou někdy poměrně blízko sebe, často se nachází 2-8 metrů nad zemí v dutinách stromů na aukalyptech.

... a dokonce i tohle.

Rychlý kontakt

Výdejní a prodejní doba
Po - Pá: 8:00 - 12:00
dále po tel. domluvě
So - Ne: zavřeno

Adresa
Jiří Vojtěch - PP servis
Čibuz 17 - Skalice
503 03 Smiřice

Technický kontakt
+420 603 881 884

Email
ppservis.vojtech@email.cz

Webové stránky vytvořil Acceler